Een man die weet wat hij wil. Die iets ziet en ervoor gaat. Een aardige man op het eerste gezicht. Respect voor het gezelschap waarin hij zich verkeert, maar niet zal aarzelen wanneer hem iets niet bevalt. Opkomt voor zijn familie en vrienden. De man met de BMW. Niet omdat ik hem als aso zie, maar omdat het statige merk bij hem past. Maar… die man, wanneer hij zijn prooi ziet, een sluw plannetje bedenkt om die prooi te vangen.
Ik wil die prooi zijn. De vrouw die hij alle hoeken van de slaapkamer laat zien….

 

Mijn leven is op dit moment niet bijzonder. Laten we het maar gewoon bij de hoorns vatten: saai. Mijn leven is SAAI. Ik sta in de ochtend op, ga naar mijn werk, kom thuis, eten maken – en opeten – om een film op te zetten en ik ga slapen. De volgende dag, in plaats van de film, een sportavond, maar de dagen passeren zonder dat er iets spannends gebeurt.

Ja, soms heb ik een date. Op het eerste gezicht een leuke man, maar al vrij snel kan ik bepalen of deze man mijn hart sneller laat kloppen. Vaak is dit niet het geval. Een man die borsten tieten noemt, of een vagina ‘een kutje’. Een man die zijn pik in iedere vrouw stopt. Nee dank je. Dan een man die graag een gezinnetje begint en mij als zijn vrouw zou willen. Ik denk dat veel vrouwen zo’n leuke man zouden willen, maar ik (nog) niet. Ik wil dingen ontdekken, dingen voelen welke ik nog nooit gevoeld heb. In boeken lees je vaak over ‘het vuur’. Laten we hopen dat dit waarheid is, want dit ‘vuur’ heb ik op die dates nog niet gevoeld. Kan ik het zomaar tegenkomen? Kan ik het zomaar voelen zonder dat ik ernaar op zoek ben?

Op zo’n saaie zonnige dag zoals ik er vele heb, besloot ik naar het plaatselijke meer te gaan. Handdoekje mee, bikini aan en lekker met een boek in de zon liggen. Een onzichtbaar bord naast me met de tekst ‘Laat me met rust, ik ben aan het lezen.’

Ik zat nét lekker in mijn boek toen een bal naast me neerkwam en wat zand over mijn buik strooide.

De papa van het schuldige kindje kwam mijn kant oplopen toen ik het kindje zelf zag aarzelen. ‘Sorry jongedame’ zei een zware stem naast me. Ik lachte naar hem maar wilde niets zeggen. Tot ik de man in zijn ogen keek. Halleluja. Blauwe ogen keken doordringend in die van mij. Ik kreeg terplekke een hartstilstand. Ik voelde mezelf nog warmer worden dan ik al was. Ik stamelde ‘geen probleem.’

Hij lachte schattig naar me en ging weer terug naar zijn kindje. Mijn hemel, wat een verschijning. Hij had wat scheve tanden, maar dit maakte hem schattig. Hij had geen wasbordje maar het zogenaamde beginnende “Dad bod”. Wat vet verzamelde zich om zijn buik, maar hij was perfect in zijn imperfectie. Natuurlijk wilde ik weer terug naar mijn verhaal, maar ik kon mijn ogen niet van de papa afhouden. Na 100 pogingen om mijn verhaal verder te lezen heb ik het opgegeven. Mijn boek ging de tas in, zonnebril op en ik keek rond. Veel ouders met hun kindjes speelden in het water en op het zand of gras. De papa bleef in de buurt met zijn kindje voetballen. De bal ging nog vaker de verkeerde kant op, maar helaas niet mijn kant. Ik moest afkoelen. Uit mijn tas pakte ik mijn portemonnee en ging voor een ijsje bij de ijskraam. Toen ik bijna aan de beurt was hoorde ik de zware stem achter mij. ‘De bal heeft je toch niet geraakt hoop ik?’ De rode kleur kwam direct terug op mijn gezicht voelde ik. Ik draaide me om en lachte naar hem. ‘Nee hoor, ik ben oké. Geen eerste hulp nodig.’ Ik draaide me weer snel om. “eerste hulp?” echt he.. ik moet mijn mond houden. Hij lachte hard en zei in mijn oor ‘Als dat nodig is, dan zou ik je redden hoor.’ Mijn hemel, kan ik hier ergens verdwijnen? Ik was aan de beurt en wist niet hoe snel ik hier weg moest komen. Mijn ijsje was gesmolten toen ik eenmaal aankwam bij mijn plekje – nou ja, ongeveer dan – en erna ging ik maar even afkoelen in het water.

In een ver verleden ben ik wedstrijdzwemster geweest. En een verdomd snelle. Mijn zolder hangt nog vol met medailles die ik heb gewonnen toen ik jong was. Als ik ga zwemmen kan ik niet gewoon een paar slagen doen en weer terug naar mijn handdoek. Ik schatte in hoever de overkant was en ben gaan zwemmen. Dit ging mij wel lukken. Eenmaal halverwege het meer voelde ik wat gespetter naast me. Ik ging rustiger zwemmen en zag de papa van net naast me zwemmen. ‘Hoi’ zei hij met een lach. Ik lachte terug en zei ook ‘hoi’. ‘Nogmaals, ik ben goed in eerste hulp verrichten, dus kan maar beter dichtbij blijven.’ Ik moest er wel om lachen en zei stoer tegen hem: ‘Blijf dan maar beter bij.’ Ik ging op standje speedo naar de overkant van het meer. We waren beiden wat moe eenmaal aangekomen aan de overkant. Hier was niemand verder. ‘Ik ben in het verleden topsporter geweest, maar jij kan er ook wat van!’ Al spelend met het water door mijn handen zei ik; ‘Zwemmen vind ik er leuk om te doen, en ben er toevallig ook nog goed in.’ en gaf hem een knipoog. Ik weet niet wat ik deed!! Een knipoog, doe normaal. Flirten met een papa!? Waar is mama? Ik schaamde me kapot. Ik zei ‘sorry’ en wilde weer wegzwemmen. Hij hield me met zijn hand tegen en zei: ‘Geen sorry, je doet niets fout.’ Toen begon hij over zichzelf te vertellen. ‘Ik ben hier met mijn twee zonen. Hun moeder en ik zijn niet meer bij elkaar. Vandaag is er om lol te trappen met elkaar en dat doen we! Maar ik had niet verwacht dat ik iemand zoals jij tegen zou komen.’ Ik luisterde aandachtig naar zijn verhaal. Ondertussen waren we in het zand gaan zitten aan de overkant van het meer. Onze billen en benen nog in het water. ‘Iemand zoals ik?’ Hij zuchtte. ‘Ik weet niet hoe ik dit moet omschrijven. Maar je kunt zomaar iemand tegenkomen die je sprakeloos maakt. Ik had dit gevoel bij jou.’ Mijn wangen voelde ik weer rood worden en lachte. Hij nam een risico en liet zijn hand over mijn wang glijden. ‘Prachtig’ zei hij. Eenmaal kijkend in zijn ogen was ik verloren. De vonk, het vuur, hoe je het ook noemt: het was er. ‘Hoe heet je?’ Gelukkig kon ik mijn naam in één keer goed zeggen. Zo in de war was ik. Wat voelde dit raar. Nog nooit heb ik me zo gevoeld. Van een paar woorden, van één aanraking. ‘Als we zometeen terug zijn aan de andere kant, mag ik dan je nummer?’ ‘Ja, dat mag. Hou je me bij?’ Weer die stoere woorden van mijn domme ik. Ik was zo buiten adem va ons onderonsje, dat ik halverwege al liet afweten. Hij moest lachen, want hij wist het. Ook al had hij door dat ik geen hulp nodig had, toch hield hij me vast in het midden van het meer. Het was weer een aanraking waardoor ik verhit raakte. Verhit, maar tegelijkertijd beschermd, veilig. Ik was compleet in de war door deze man. ‘Kom, dan zwemmen we rustig terug.’ In schoolslag zwommen we terug naar de kant. ‘Welke sport heb je beoefend als topsporter?’ ‘Ik was wielrenner. Top 10 van Nederland. Maar dat is inmiddels alweer zo’n 15 jaar geleden hoor. Je probeert het toch bij te houden, maar als vader en werkende man is dit niet altijd makkelijk.’ Ik knikte. Dit kon ik me voorstellen. We zwommen verder in stilte naar de kant waar zijn twee zonen hem in de armen vlogen. Het tafereel vond ik wel aandoenlijk. Ik hoorde hem tegen zijn zonen zeggen dat hij nog even naar ‘die mevrouw’ moest en zo weer terug was. Nadat hij zijn telefoon had gepakt kwam hij naar me toe en noteerde mijn nummer. Hij belde het nummer waarna mijn telefoon overging. ‘Ik laat van me horen.’ Zie hij toen hij direct opstond en met zijn zonen ging voetballen.

Ik ben nog even blijven liggen in de heerlijke zon tot ik opgedroogd was. Pakte al mijn spullen bij elkaar en was na een half uurtje weer thuis. De hele dag was ik van slag af. Wat als hij geen leuke man is? Wat als hij er allemaal gekke ideeën op na houdt? Ik moet er niet aan denken….

Op dezelfde avond kreeg ik een appje van hem. Het duurde niet lang voordat we een date gepland hadden. Wel zei hij nog iets in de app wat ik tot aan de date niet kon loslaten. Hij zei: ‘Als ik iets zie wat ik leuk vindt, dan ga ik ervoor.’ Het bracht kriebels op plaatsen waarvan ik niet wist dat ik ze daar kon voelen. Positieve plaatsen..

 

Ik was wat zenuwachtig toen ik mijn deurbel hoorde ringen. Ik was casual gekleed, hij ook gelukkig. Hij lachte zijn stralende, ietwat scheve glimlach. Hij kwam met wel 2 tassen naar binnen. Ik wees hem ondertussen naar mijn keuken. Hij had gezegd dat hij voor mij zou koken. Een man die kan koken, ik kon niet wachten! Toen hij eenmaal de tassen had weggezet pakte hij me vast en gaf me een zoen op mijn wang. Ondertussen hoorde ik een tas kraken en hij haalde een lekkere fles wijn tevoorschijn. ‘Eerst de jonge dame dronken voeren.’ zei hij met een knipoog. Ik moest hier erg om lachen. Ik pakte wat glazen uit mijn kast. Toen ik me moest uitrekken en daarna omdraaide zag ik hem lonken naar mijn billen. Hij deed nét alsof hij zich betrapt voelde. Ik voelde me sexy en begeerlijk en liet hem dit weten ook. We klonken onze glazen en hij begon met koken. Ik hielp de groenten voorbereiden, hij deed het warme gedeelte. Ondertussen kon ik hem goed bekijken hoe hij mijn keuken eigen maakte. Een stoere man, één die niet aarzelt om datgene te krijgen wat hij wilt. De manier waarop hij naar mij keek, liet hier geen twijfel over bestaan. Kippenvel over mijn hele lichaam. Mijn tepels, goed verborgen in mijn bh, lieten aan mij weten dat ze er klaar voor zijn. Rustig aan dames, hij is aan het koken. Ehm.. ik bedoelde natuurlijk; dit is de eerste date. Ik geef mezelf binnensmonds een reprimande dat ik zo denk.

Tijdens het koken hadden we leuke, flirtige momenten. Hij vertelde over zijn situatie, ik over die van mij. We hadden veel lol, maar ook de klik was niet te ontkennen.

Toen we met ons hoofdgerecht klaar waren en bekwamen van onze laatste lachbui keek hij mij heel serieus aan. Ik moest slikken. Gevangen in zijn blik vol vuur. Mijn lichaam die ieder zuchtje wind voelde, iedere geur opmerkte. Nog een keer slikte ik. ‘Ik heb je in de app iets gezegd. Weet je welke tekst ik bedoel?’ Ik kon niets zeggen, mijn hoofd knikte ja. ‘Ik wil dat je het hardop zegt.’ Ik schraapte mijn keel en zei verhit: ‘Als je iets ziet wat je leuk vindt, dan ga je ervoor.’ Nu leek hij een beetje zenuwachtig. ‘Ik vind mezelf geen doorsnee man, mag je best weten. Ik wil je op voorhand duidelijk maken wat ik leuk vind in een vrouw of in een relatie. Je kunt dit van te voren maar beter duidelijk hebben, zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Dus hier komt ‘ie.’ Ondertussen hing ik aan zijn lippen. Het klonk ernstig. Ik nam een slok van mijn wijn toen hij verder vertelde. ‘Ik ben enigszins wat dominant in de slaapkamer. Ik vind het leuk om te experimenteren wat een vrouw écht lekker vindt. Dingen te proberen, het één zal wat tegenvallen het ander zal smaken naar meer. Ik laat me liever niet begrenzen door een typische relatie, we doen wat we leuk vinden. Wat we lekker vinden. Het kan me niet schelen hoe mensen erover denken, we doen wat ons leuk lijkt. Dus ik hoop..’ we keken elkaar aan en het vuur brandde in mij als nooit tevoren. Het spanningsveld tussen 2 mensen is nog nooit zo hoog opgelopen als tussen ons.. ‘ik hoop dat jij hier oké mee bent. Dat je ook dingen zou willen proberen, met mij, zonder mij?’ Ik nam nog een slok van mijn wijn. Hier moest ik even over nadenken. Mijn blik ging de kamer rond, denkend over mijn reactie. Hij pakte me bij mijn hand. ‘Laat er geen twijfel over bestaan. Je bent van mij als je ervoor gaat. Maar het zal geen traditionele relatie zijn.’ Mijn wangen en hoofd zijn rood aangelopen. Mijn tepels schreeuwden JA! Mijn natte onderbroek zei ook voldoende. Maar dit was wel iets om niet zomaar ja of nee tegen te zeggen. ‘Wat als ik me bedenk als ik ja zeg?’ Hij glimlachte. ‘Ik zal alles doen om het naar je zin te maken. Als jij het niet meer leuk hebt, heb ik het niet meer leuk. Zo werkt het.’

Een dominante man die vraagt of ik met hem dingen wil uitproberen. Ik ga er vanuit dat hij het niet over koken heeft, maar dingen in de slaapkamer. Wat het allemaal precies inhoudt weet ik nog niet, maar ik vind het fijn dat hij dit op voorhand al laat weten. Het zou vervelend zijn als hij nooit zou durven zeggen wat hij graag wil hebben, of dat het na een x aantal dates pas helder is en we beiden verliefd zijn. Toch twijfel ik, maar is het angst waarom ik twijfel? Het onbekende? Of zou ik graag een traditionele relatie willen?

Ik kijk hem aan en adem diep in. Mijn lippen gaan open….

 

Wil je weten hoe dit verhaal afloopt? Hou mijn site en Instagram in de gaten 😉

@sugarjane.verhalen